www.nefrologia.sk -> Aktuality v nefrológii a hypertenziológii ! ISSN 1336-7498      RSS, Atom
 Rozšírené  
vyhľadávanie  
Hľadať: 
DomovNa stiahnutieFórumZaslať abstraktReklamaAutori
October 10, 2024 
 Nefrológia
· Chronická renálna insuficiencia
· CKD a KV komplikácie
· Diabetická nefropatia
· Hemodialýza a CAPD
· Hypertenzia a obličky
· Hypertenzia v gravidite
· Liečebné stratégie
· Renálne sydrómy
· TIN, IMC
· Transplantácia obličiek
· Diéty
· Zdravotnícke reformy
· Pracoviská
· Kongresy
· Slovenská nefrologická spoločnosť
· Pre pacientov

 Zaujímavé www stránky
· Atlas renálnej patológie
· Nefrológia
· Hypertenziológia
· Ostatné

 Ostatné
· Úvodná stránka
· Ankety (v?etky)
· Bleskovky
· Fórum
· Hry
· Inzercia
· Mapa stránky
· Na stiahnutie
· Naj?ítanej?ie ?lánky
· Odoberanie noviniek
· Témy (v?etky)
· Vyh?adávanie

 Partneri
Naši partneri:
www.medialyz.eu
www.rossi.sk
www.rastieme.sk
www.dobrymed.sk

Obsah vápnika v potravinách
Diéty V ?lánku sa nachádza preh?ad obsahu vápnika v najfrekventovanej?ích potravinách. 

 

POTRAVINA

KALCIUM mg/100 g

JEDNA PORCIA KALCIA

mlieko (v?etky druhy)

120

1 pohár 1/4 l

300 mg

?laha?ka

80

1 pohár

200 mg

jogurt 3,5% tuku

120

1 kelímok

300 mg

nízkotu?ný jogurt •

125

1 kelímok

315 mg

tvaroh (v?etky druhy)

95

1 kelímok

240 mg

Ementál 40% tuku

1020

50 g

510 mg

Gouda 45% tuku

820

50 g

410 mg

Eidam 45% tuku

678

50 g

340 mg

Cammembert 45% tuku

"570

30 g

170 mg

Gorgoncola 50% tuku

950

30 g

280 mg

figy su?ené

130

150 g

195 mg

lieskové orechy

250

100 g

250 mg

mandle

230

100 g

230 mg

?okoláda

245

2 rady

50 mg

brokolica

105

200 g

210 mg

?erucha

150

150 g

225 mg

?akanka

105

200 g

210 mg

kel

180

200 g

360 mg

biela fazu?a

105

200 g

210 mg

sardinky v oleji

354

1 konzerva

445 mg

Radenska

1 pohár 1/4 l

70 mg

mäso, saláma

10

150 g

15 mg

ryba, morské produkty

40

150 g

60 mg

cestoviny, ry?a

20

80 g

15 mg

zelenina

90

200 g

180 mg

?alát

80

150g

120 mg

ovocie

20

150 g

30 mg

chlieb

50

1 plátok

50 mg

mlie?ne výrobky

polotvrdý syr

600

30 g

180 mg

tvrdý syr

1200

50 g

600 mg

jogurt 3,5% tuku

120

1 kelímok

300 mg

odtu?nený jogurt

125

1 kelímok

315mg

mlieko

120

1 pohár 1/4 l

300 mg

tvaroh

95

1 pohár 1/4 l

240 mg

mäkký syr

300

30 g

90 mg

?okoláda

245

2 rady

50 mg

nápoje

jablková ??ava

7

1 pohár 1/4 l

20 mg

pomaran?ová ??ava

20

1 pohár 1/4 l

50 mg

víno

8

1 pohár 1/8 l

8 mg

pivo

6

1 pivový pohár

15 mg

MINERÁLNE VODY

kalcium mg/l

1 pohár (1/4 l)

obsah kalcia

Baldovská

603,1

. 1 pohár (1/4 l)

151

Budi?ská

356,7

1 pohár (1/4 l)

89


 
 Súvisiace odkazy
· Viac o Diéty
· Článok pridal MUDr. Eva Kolesárová


Najčítanejší článok na tému Diéty:
Bezpurínová diéta


 Hodnotenie článku
Priemerné hodnotenie: 4.35
Hlasov: 31

Veľmi dobrý

Zvoľte počet hviezdičiek:

Vynikajúci
Veľmi dobrý
Dobrý
Priemerný
Zlý


 Možnosti

 Vytlačiť článok Vytlačiť článok


Nefrologia.sk

Odborný garant: MUDr. Eva Kolesárová
Technická podpora: ?tefan Kolesár
Tento server dodr?uje právne predpisy o ochrane osobných údajov.
Nefrologia © 2005-2006 design by stevko. Webová stránka je ur?ená len pre lekárov, farmaceutov, ?tudentov medicíny a farmakológie a odborných pracovníkov v oblasti. Informácie na týchto stránkach boli svedomito a zodpovedne zostavené. Napriek tomu nepreberáme ?iadnu zodpovednos? za správnos? resp. úplnos? údajov. MUDr. Eva Kolesárová a iní na príprave stránky sa podie?ajúci partneri nezodpovedajú za ?kody vzniknuté na základe týchto informácií. Ka?dé vyu?itie informácií je na vlastné riziko u?ívate?a. Za obsah ponúk tretích strán, na ktoré sa odkazuje (hyperlinky), sú zodpovední len autori týchto stránok. Medicínske informácie na na?ich stránkach, nechcú a nesmú v ?iadnom prípade nahradi? lekárske poradenstvo, diagnózu a o?etrenie.
ISSN 1336-7498
Čas potrebný k spracovaniu stránky 0.10 sekúnd